Disclaimer – Website Geschiedenis

Versie 1, 2 en 3


De website van de Deventer Sport Vereniging (DSV) Actief is sinds eind 2011 in het beheer van de huidige beheerder Martijn. Het beheer van deze website was tussen 2008 en eind 2011 De website van de Deventer Sport Vereniging (DSV) Actief is sinds eind 2011 in het beheer van de huidige beheerder Martijn. Het beheer van deze website was tussen 2008 en eind 2011 in het beheer van M. Dijkhof, een ander lid van de afdeling Drum- en Showfanfare binnen actief en heeft in deze tijd versie 1 online gebracht. Maar door gebrek aan tijd is dit destijds over gegaan naar de huidige beheerder.

Versie 2 was de eerste versie die door Martijn is ontworpen en online gezet. Deze versie heeft online gestaan tot eind oktober 2012. Vanaf dat moment is versie 3 online gekomen. Versie 2 was de eerste versie die door Martijn is ontworpen en online gezet. Deze versie heeft online gestaan tot eind oktober 2012. Vanaf dat moment is versie 3 online gekomen.

Nieuw in versie 3 was het menu. In de voorgaande versies stond het menu aan de linkerzijde van de website en deze bevatte op dat moment alle pagina links. Vanaf versie 3 is dit navigatie menu verwijderd en vervangen door een dropdown menu met als voordeel, dat op alle pagina's eerst alleen de afdelingen worden weergegeven. Hierdoor kunnen de bezoekers via een eenvoudige manier een keuze maken tussen de afdelingen.

Sinds 31 januari 2013 is de website verhuisd van website hosting, hierdoor is de website enige tijd offline geweest, dit is jammer maar was niet te ontwijken. Ondanks de periode offline zijn er ook grote voordelen geweest aan het verhuizen van de webhosting. Zo zijn er nu enkele e-mail adressen aangemaakt die het contact met de afdelingen van DSV Actief kunnen perfectioneren.

Versie 4 en 5


Op versie 4 zijn naast het nieuwe uiterlijk ook afgestapt van het 'dropdown' menu waar versie 3 mee online kwam. Er is voor versie 4 gekozen voor een navigatie zowel boven als aan de linker kant. Ook is er gekozen voor een nieuwe banner die bestaat uit 3 foto's van de afdelingen. Op versie 4 zijn naast het nieuwe uiterlijk ook afgestapt van het 'dropdown' menu waar versie 3 mee online kwam. Er is voor versie 4 gekozen voor een navigatie zowel boven als aan de linker kant. Ook is er gekozen voor een nieuwe banner die bestaat uit 3 foto's van de afdelingen.

In de winter van 2014 is besloten om verder uitbreiding te bouwen voor internationale bezoekers. Dit is gekomen door dat er gemerkt werd dat de website steeds meer bezoekers krijgt uit internationale plekken. Hierdoor is de website omgebouwt naar een engelse versie. Deze versie is in maart 2015 nog steeds niet klaar en is tijdelijk op een hold gezet.

Toch wordt er veel werk ook verricht aan het inlog systeem dat op dit moment van schrijven in gebruik is door het bestuur van de Drum- en Showfanfare en zal op zeer kort termijn ingebruik genomen gaan worden door de leden van de Drum- en Showfanfare en de Majorette afdeling.

In juni 2017 is begonnen aan de bouw van versie 5 van de website.

Versie 6


In 2021 is, na bijna 4 jaar, begonnen aan het ontwikkelen van versie 6 van de website voor de Deventer Sport Vereniging Actief. Versie 6 is ontwikkeld met als gedachte gang het voor langere tijd weer up to date houden van alle huidige wijzigingen binnen de industrie.

Zo is onder andere in versie 6 afscheid genomen van een volledig eigen ontwikkeld design en word er gekozen voor een meer gangbaar design op basis van wordpress. Naast deze verandering is er ook gekozen om meer beveiliging toe te passen aan de hand van het contact formulier, gezien dat in de oude versie nogal wat robot lekken bleken te zitten, deze zijn in de loop van versie 5 wel verholpen echter word er met deze nieuwe versie nog meer gedaan aan het beveiligen van de contact formulieren.

Ook is de domeinhouder (Martijn) zich volledig gaan richten op het webdesign en beheren van de website zelf.